čtvrtek 15. ledna 2009

Proč vzniká celulitida a jak ji odstranit.

Celulitida vzniká při větši vrstvě tuků, kdy tělo přestává být schopno optimálně prokrvovat celou tuto vrstvu až na povrch. Povislé tukové vrstvy na zadečku jsou přesně tím případem a proto se zde časem začnou projevovat změny v kvalitě pokožky, které se souhrně nazývají celulitidou.

Řešení celulitidy spočívá ve dvou krocích, za prve zmenšit vrstvu tuku na zadku, abychom usnadnili prokrvení kůže i podkožního tuku. A za druhé zvolit takovou pohybovou aktivitu, která způsobí pořádné prokrvení kůže.

Už podle tohoto náčrtu situace můžete vidět, že žádné pilulky ani masti vám na celulitidu nepomůžou. Žádná pilulka ani krém totiž nedokáži zmenšit tukovou vrstvu a změnit zásobováni krvi / krevní řečiště v postižené oblasti. Jediné urychlení by snad mohla být liposukce, ale bez následné změny způsobu života, se celulitida rychle vrací.


Potřebujete dynamický a energický přístup. Pohyb musí být vždy výbušný jako když startujete, to způsobuje největší prokrvení. Tento pohyb lze po nějaké praxi používat v posilovně, ale je i součásti hodně sportu hlavně kolektivních, jako tenis, volejbal, fotbal, kde pořád startujete a brzdíte, další takovou činnosti (a asi nejoblíbenější) je i sex. Takže veškeré činnosti, kde dochází k zapojení spousty různých svalů a krev je honěna po celém těle. Naopak nevhodné na prokrvení jsou vytrvalostní aktivity jako běh a kolo. To je sice dobré proti tuku, ale nedochází k takovému prokrvení kůže.

Proto je nejlepší zkombinovat všechny tři typy výkonů - silový, vytrvalostní i dynamický.

  • Silový způsobí zlepšení svalového tonusu, což vaši kůži i s tuky pěkně vypne,
  • vytrvalostní pomůže odstranit tuk a
  • dynamický zlepší kvalitu vaši kůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat