pondělí 3. listopadu 2008

Sladké plody k hubnutí

Broskev

Broskev pročišťuje
Tato aromatická peckovice obsahuje kolem 87 % vody, spoustu potřebných vitamínů, hodně cenného draslíku a dalších důležitých látek pro organismus. Je ideální na pročištění.

Štíhlý recept:
Plátek vepřové kotlety zapečte s 200 g broskve. Případně si dejte toto ovoce se šunkou. K tomu stačí 1 krajíc tmavého chleba. Tato kombinace nasytí lehce a nadlouho. Asi 370 kcal.



Švestky

Švestky zatočí s tukem
Obsahují draslík známý zejména svými odvodňujícími účinky. Kromě toho B-vitaminy dovedou nabourat nadbytečné tukové rezervy.

Štíhlý recept:
40g mléčné rýže připravte se 150 ml nízkotučného mléka a dochuťte trochou medu. Podávejte s 200 g švestkového kompotu. Sacharidy z rýžových zrn nadlouho nasytí, mléko dodává vápník a další porci B-vitaminů. Asi 370 kcal.



Banány

Banány zastaví vlčí hlad
Žluté exotické ovoce obsahuje sacharidy, které obzvlášť rychle dodávají energii a nadlouho nasytí. Skvělé proti záchvatům vlčího hladu.

Štíhlý recept:
200 g banánových plátků opečte a posypejte kari. K tomu si dejte 100 g krůtího či kuřecího řízku a 25 g vařené rýže. Ostré kari rozproudí látkovou výměnu. Asi 350 kcal.



Maliny

Maliny spálí tukové rezervy
Vitamin C podporuje spalování tuků. V malinách jsou navíc i barviva (flavonoidy) a kyseliny s mírně projímavým účinkem.

Štíhlý recept:
100 g tvarohu a 100 g jogurtu smíchejte s 200 g malin. Posypte ovesnými vločkami, které nasytí. Asi 390 kcal.



Jablka

Jablka rozproudí trávení
Naše nejoblíbenější ovoce obsahuje vlákninu a pektin, které podporují trávení. Hodnotné vitaminy jsou hned pod slupkou, jablka jezte neoloupaná.

Štíhlý recept:
Salát ze 150 g cibulek či pórku, 50 g sýra goudy, 200 g jablek. Cibulka obsahuje éterické oleje a slouží k pročištění. Sýr zmírní vliv jablečných kyselin a po něm se budete cítit i příjemně nasyceni. Asi 400 kcal.





Vitaminový tip na skladování ovoce:

Aby si ovoce zachovalo vitální látky co nejlépe

Dlouhým skladováním a úpravou ovoce rychle ztrácí vitaminy. proto je skladujte pokud možno jen krátce, a to na chladném a tmavém místě, a čistěte, krájejte a upravujte až bezprostředně před konzumací. Podobné doporučení platí i o šťávách z ovoce či zeleniny, neboť už po 30 minutách stání se oslabuje účinek cenných vitaminů a minerálů.



Kvalita a česká tradice

Müsli tyčinky Fly se vyrábějí pouze z kvalitnho ovoce a obilovin v několika chuťových variantách. Některé jsou obohaceny o vitaminy C + E, jež slouží jako antioxidanty - látky, které chrání buňky před škodlivými volnými radikály. Jiné obsahují Lactoval, což je přírodní zdroj vápníku. Novinkou je například borůvková multivitaminová.

Žádné komentáře:

Okomentovat